dimecres, 22 de gener del 2014

REPÀS HISTÒRIC A LA RENOVACIÓ PEDAGÒGICA DEL NOSTRE PAÍS


Una vintena de persones vinculades al MRP de Girona, van visitar el passat dimarts l'exposició 'La renovació de l'escola pública. De l'Empordà a tot Catalunya (1900-1939)'. La visita, conduïda pel pedagog gironí Salomó Marquès, va convidar a la reflexió sobre el coneixement de la història de l'educació del nostre país com a component indispensable per comprendre el present en què vivim, i el nostre possible futur: quina societat volem construir? Marqués ens va fer notar la importància del paper dels docents en els canvis socials, en la transformació social d'un país. Cada tipus de societat ha tingut i té una visió de l'educació i de la ciutadania diferents. 

Marqués va fer un breu repàs per diferents esdeveniments del s.XX que van marcar una època daurada de l'educació i de la qual en som hereus: l'autogestió formativa permanent dels mestres, el seu compromís i voluntarisme, la innovació i avantguarda pedagògiques, la planificació política, la formació universitària de mestres, els moviments de mestres...



Procurant mantenir l'esperit d'aquelles primeres Converses Pedagògiques (1903), el motor més important de la renovació pedagògica al s.XX., us convidem a participar dels debats, grups de treball, comissions i actes que des del MRP de Girona organitzem.

Us hi esperem!







Podeu descarregar gratuïtament el catàleg de l'exposició clicant aquí.


Més imatges de la visita aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada