dimarts, 24 de setembre del 2013

EL MRP DE GIRONA DON SUPORT A LA VAGA


Des del MRP de Girona volem donar el nostre suport a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses davant la injusta política lingüística del govern Bauzá. Per aquest motiu ens hem adherit al Manifest en suport a la vaga indefinida del professorat balear.
La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, en nom de tots els MRPs membres, ha col·laborat amb una aportació a la caixa de resistència dels docents de ses Illes perquè la seva lluita també és la nostra.

Si hi voleu participar econòmicament ho podeu fer al següent compte corrent: 
2056-0009-74-4102003418 de Caixa Colonya i a nom de l’Obra Cultural Balear

Per a què serveix la caixa de resistència per als docents de les Balears? 
Tots els doblers van destinats a pagar l’organització de la vaga, possibles despeses legals o de defensa jurídica i ajudes econòmiques a docents que facin vaga massa dies (no oblidar que per cada dia de vaga els lleven 80€ aproximadament a cada un). 

També dir-vos que el passat dijous 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües, membres del MRP de Girona i de SOMESCOLA.CAT Girona, juntament amb diferents representants de la comunitat educativa es van reunir a l'escola Mare de Déu del Mont per expressar la seva solidaritat amb la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses davant la injusta política lingüística del govern Bauzá.

L'acte dut a terme va constar de:
  • Penjada de la pancarta de Somescola amb el lema “Per un país de tots, l'escola en català” a la façana de l'escola Mare de Déu del Mont.
  • Benvinguda, a càrrec de Montserrat Marquet, directora del centre.
  • Explicació del Dia Europeu de les Llengües, enguany amb l'objectiu de solidaritzar-se amb els ensenyants illencs, a càrrec d'una representant de Somescola.
  • Lectura del comunicat que el plenari de Somescola a Barcelona va redactar, a càrrec de Joel Aranda, cap d'estudis del centre.
  • Actuació de Ma. Helena Tolosa, rapsode i actriu, que ha recitat diversos poemes de Bartomeu Rosselló-Pòrcel (Palma de Mallorca, 1913 – El Brull, 1938), un d'ells “Sonet marí” dedicat al seu amic Salvador Espriu (Sta. Coloma de Farners, 1913 – Barcelona, 1985) i ha cantat “Per a una suite algueresa, I” un dels poemes que Salvador Espriu va dedicar a Rosselló-Pòrcel.
  • Audició de l'himne de Mallorca, “La balanguera” interpretat per Ma. Del Mar Bonet. En aquell moment i recordant que continuen “enllaçats per la llengua”, els assistents s'han agafat de les mans i han acabat dient en veu alta el lema de Somescola: Per un país de tots, l'escola en català.
Clicant aquí podeu veure el resum informatiu del TN Vespre de TVGirona.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada